Vásárolj és jótékonykodj!

 Trendi, környezettudatos és praktikus! Legyen tiéd az egyedi GLAMOUR-kulacs. A teljes összeget jótékony célra fordítjuk, így ha megveszed ezt a kulacsot, te is támogatod a NANE, azaz a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet. 

A NŐK ERŐSEK ÉS SEGÍTENEK EGYMÁSNAK!

 
2019-ben több mint fél millió forintot gyűjtöttünk a NANE számára! Olvasd el beszámolónkat a Glamour.hu-n! Az egyesületről

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület több mint 25 éve dolgozik a nők és gyerekek biztonságáért. Az Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők számára. A segélyvonalon a családon belüli erőszak és a párkapcsolati erőszak területén képzett önkéntesek az ország minden részéről fogadják a hívásokat. H, K, CS, P este hattól tíz óráig és SZE 12-14 óráig tartó ügyeletük napi 5-8 családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyet regisztrál. Szerdánként 16-18 óra között chaten is elérhetők a segítők. 

‌A NANE önkéntesei emellett létrehozták a fiataloknak szóló programjukat, amelyben gyerekeknek tartanak prevenciós foglalkozásokat, illetve a #Vanképemhozzá projektet (Instagram oldala itt érhető el). Foglalkoznak érdekképviselettel, szakemberképzéssel, a témába vágó nagyon fontos, de magyar nyelven nem elérhető nemzetközi szakirodalom fordításával, ingyenes kiadványok létrehozásával (https://nane.hu/kiadvanyok/), valamint az érintett nők számára támogató csoportokat is indítanak. Ezt a sokrétű tevekénységi kört az egyesület többek között pályázati forrásokból és egyéni támogatók segítségével fedezi (például a SZJA 1% felajánlások, havi rendszerességű átutalás), így minden felajánlás számít. 

‌A NANE azt az elvet képviseli, mely szerint a családon belüli erőszak nem magánügy. Számos nemzetközi egyezmény és ajánlás kimondja, hogy a családon belüli, nők és gyerekek elleni erőszak megszüntetése állami feladat. Egy ilyen mértékű társadalmi problémát természetesen egy civil szervezet nem tud egymaga megoldani, azonban a bántalmazás felismerése, az áldozatok ítélkezésmentes meghallgatása és tapasztalataik tolmácsolása a döntéshozók felé óriási jelentőséggel bír.
STATISZTIKÁK A NŐK ELLENI ERŐSZAK KAPCSÁN

Minden 5. nő életében volt már olyan kapcsolata, ahol a partnere fizikailag is bántalmazta. Ez kb. 760.000 magyar nő. Aki jelenleg is bántalmazó kapcsolatban van, az kb. 220.000 . A kényszerítő erejű fenyegetéseket és ellenőrzést a nők fele tapasztalja meg a párkapcsolatában, ez Magyarországon mintegy kétmillió nőt érint, a párkapcsolat megszakítását követő fenyegető zaklatás közel félmillió magyar nő életét keserítette már meg.Hol tudok még tájékozódni?

A www.nane.hu és a www.nokjoga.hu honlapjainkon elérhető ingyenes kiadványok, könyvek és tudástár minden érintett rendelkezésére áll, valamint érdemes követni a NANE FB oldalát!

Videók

Itt érheted el a Nane munkatársait


Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek: 


06-80-505-101


Ingyenes és anonim, hívható: hétfő, kedd, csütörtök, péntek este 18 és 22 óra között
.